Mancarurile vegetariene – binefacere pentru sanatate
Un meniu vegetarian este o cale eficienta si placuta de a avea o sanatate buna. Stilul de meniu vegetarian este bazat pe o mare varietate de mancaruri satioase, delicioase si sanatoase. Vegetarienii evita carnea, si produsele derivate. Cei care includ lactatele si ouale in dieta lor se numesc lacto-ovo vegetarieni. Vegetarienii (uneori numiti vegani) nu mananca nici carne nici lapte sau oua. Desi exista avantaje in optiunea pentru o dieta lacto ovo vegetariana, o dieta exclusive vegetariana reduce riscul multor afectiuni
 

Scade tensiunea
Un numar de studii, incepand cu 1920, arata ca vegetarienii au o tensiune mai mica decat non-vegetarienii. Unele au arata ca adaugarea carnii in dieta ridica rapid si semnificativ tensiunea. Acest efect al dietei vegetariene, apare pe langa cele ale continutului redus de sare, unele persoane fiind capabile sa renunte la medicatia luata.
 

 

Vegetarian

Prevenirea cancerului
Dieta vegetariana ajuta la prevenirea cancerului. Studiile effectuate asupra vegetarienilor arata o injumatatire a ratei deceselor in randul acestora fata de restul populatiei. Cancerul la san este dramatic mai scazut in tarile in care dieta este bazata in mod traditional pe plante. Cand populatia acelor tari a ales un regim bazat pe carne, rata cancerului la san a crescut.
Vegetarienii au o rata a cancerului la colon mult mai mica. Consumul de carne este asociat cu cancerul la colon mai mult decat orice alt factor al dietei.
De ce ajuta dieta vegetariana impotriva cancerului? In primul rand prin continutul scazut de grasime si continutul crescut de fibre fata de alte diete. Vegetarienii consuma mai mult beta caroten din plante. Acesta poate fi explicatia pentru scaderea cazurilor de cancer la plaman. Cel putin un studiu a arata ca zaharul din lactate creste riscul de cancer ovarian la unele femei.
Unele din efectele anti-cancer ale dietei vegetariene nu pot fi inca explicate. De exemplu cercetatorii nu sunt siguri ca vegetarienii au mai multe celule albe de tipul “asasini naturali” capabile sa caute si sa distruga celulele canceroase.
 

 

smallhdr

O inima sanatoasa
Vegetarienii au un nivel mai mic al colesterolului decat cei care mananca carne, iar bolile de inima nu sunt raspandite in acelasi grad printre vegetarieni. Motivul este unul simplu, meniul vegetarian contine putine grasimi saturate si foarte putin sau deloc cholesterol. Din moment ce colesterolul este gasit numai in produse de origine animala, meniul vegetarian contine numai produse fara colesterol.
Tipul proteinelor din dieta vegetariana este un alt avantaj important. Unele studii arata ca inlocuirea proteinelor de origine animala cu proteine din plante scade nivelul colesterolului din sange chiar daca nivelul si tipul grasimilor din dieta ramane acelasi. Aceste studii arata ca ca o dieta vegetariana are un avantaj clar asupra altor diete.
 

smallfoot
smallhdr

Controlul diabetului

Unele studii asupra diabetului arata ca o dieta bogata in carbohidrati complecsi (care se gasesc in plante) si cu continut scazut de grasimi, este cea mai buna in controlul diabetului. Deoarece diabeticii au un risc crescut de boli de inima, evitarea grasimii si colesterolului este unul din dezideratele dietei diabeticilor si de aceea dieta vegetariana este ideala. Chiar daca cei insulino-dependenti trebuie sa ia in continuare insulina, dieta bazata pe plante ajuta la reducerea aceastei nevoi.
 

smallfoot

 

DIETA VEGETARIANA

un regim de viata alternativ ...dar nu numai

dieta vegetariana

 

 

Toate drepturile asupra materialelor din acest site apartin detinatorului dieta-vegetariana.ro. Reproducerea integrala sau partiala a materialelor din site este interzisa fara acordul scris al detinatorului drepturilor de autor. ©2006-2007 dieta-vegetariana.ro contact

Latest Release! NetObjects Fusion 9